Inspectorii DGAF au identificat 650 kg de alimente expirate

În punctul de trecere al frontierei „Nădlac 2 Autostradă”, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au identificat o persoană fizică care conducea o autoutilitară cu remorcă, fără instalație frigorifică, în care transporta, ilegal, ascunse sub alte mărfuri, 650 de kg de produse alimentare din lapte și carne în valoare de peste 22.600 lei. Alimentele expirate, care începuseră să se degradeze, proveneau în principal din Austria și Ungaria și urmau să fie vândute în piețe și târguri comunale. Persoana a fost amendată cu 20.000 lei și a fost imediat notificată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, care urmează să distrugă alimentele degradate de origine animală.

În perioada 13–15 februarie a.c., în acest punct de trecere a frontierei, inspectorii DGAF au constatat încălcări ale legislației financiar-fiscale pentru sancționarea cărora au dispus amenzi în cuantum total de 28.500 lei și confiscarea a 10 autovehicule cu valoare de piață de peste 667.600 lei.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală continuă monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă în zonele în care au fost identificate cele mai multe transporturi de bunuri, fără acte legale de proveniență.

 

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi