Măsuri pentru asigurarea integrităţii activităţii de control antifraudă

 

Urmare sesizărilor primite din spațiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către unii inspectori antifraudă, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu în cazul acestora, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități.

Pentru asigurarea integrităţii profesionale a inspectorilor antifraudă, din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situaţii în care au fost implicaţi 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. În acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplină și Direcția Generală de Integritate din cadrul ANAF, respectiv organele de urmărire penală.

Conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită și de la prevederile legale în vigoare. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi