Inspectorii antifraudă sprijină procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București

 

În etapele de analiză și predocumentare a operațiunii „Cristal”, în luna mai 2015 inspectorii antifraudă fiscală au identificat o firmă care, în perioada 2013–2014, s-a sustras de la plata către bugetul de stat a TVA și impozitului pe profit, în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte în complexul comercial Dragonul Roșu. În cauză au fost sesizați procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, iar investigațiile fiscale au continuat în cooperare cu organele de urmărire penală.

În urma cooperării interinstituționale a fost descoperit un lanţ tranzacţional complex constituit pentru prejudicierea bugetului statului, iar în data de 10 decembrie, procurorii au dispus efectuarea a 205 percheziții domiciliare desfășurate pe raza municipiului București și a 26 de județe din țară (Ilfov, Mureș, Brașov, Cluj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeș, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Timiș, Arad, Bihor, Călărași, Constanța, Brăila, Ialomița, Buzău, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava și Botoșani).

La sediile și punctele de lucru ale firmelor care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roșu, 170 de inspectori antifraudă sprijină organele de urmărire penală prin verificarea stocurilor și a documentelor de provenienţă a mărfurilor.

Demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi