Comunicat din data de 27 mai 2014

 

Inspectorii antifraudă fiscală au constatat prejudicii de peste 1,6 mil euro

în domeniul producerii şi comercializării produselor accizabile

 

Luni, 26 mai 2014, inspectorii antifraudă fiscală au finalizat acţiuni de control realizate la nivel naţional, prin care au identificat prejudicii totale de 7,3 milioane lei în domeniul producerii şi comercializării produselor accizabile şi au întocmit sesizări penale în acest sens.

Au fost identificate două firme producătoare de păcură din judeţul Prahova, care au alterat compoziţia combustibilului şi l-au comercializat, cauzând un prejudiciu de 1.158.438 lei (accize şi TVA). Alte firme din judeţul Argeş au livrat reziduuri de produse energetice către societăţi comerciale neautorizate ca antrepozite fiscale, încălcând astfel prevederilor legale aferente, motiv care a determinat înaintarea propunerilor de revocare a autorizaţiilor de producere şi comercializare.

În Bucureşti, unei societăţi, care comercializa produse energetice fără a avea dovezi de plată a accizelor aferente, i s-au instituit măsuri asigurătorii pentru asigurarea recuperării unui prejudiciu total de 4.691.367,23 lei. De asemenea, altor două firme care au încălcat obligativitatea stocării înregistrărilor video li s-au dispus amenzi în cuantum total de 200.000 lei, confiscarea a 200.000 lei proveniţi din vânzare şi suspendarea activităţii de comercializare a produselor energetice în sistem en detail.

În judeţul Buzău a fost identificată o firmă, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 1.369.842 lei, reprezentând accize şi TVA, prin producere şi valorificare de alcool etilic şi tehnic fără contorizare şi fără documente legale. De asemenea, în judeţul Călăraşi a fost identificat un lanţ de achiziţie din Bulgaria a două tone de tutun, unde s-au utilizat facturi şi documente de transport fictive emise de furnizori şi de beneficiari – firme tip fantomă, care au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 1.135.550 lei, reprezentând accize şi TVA.

Acţiunile de control continuă pentru identificarea vinovaţilor de prejudicierea bugetului statului.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi