Inspectorii antifraudă beneficiază de expertiză internațională

în combaterea fraudelor intracomunitare

 

În 26 octombrie 2015 s-a finalizat proiectul „Întărirea capacității de apărare a legii de a combate fraudele intracomunitare – INTRAFRAUD”, în cadrul căruia 48 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au participat la seminarii de pregătire în domeniul combaterii fraudelor intracomunitare.

Seminariile au fost susținute în perioada iunie 2013 – octombrie 2015 de către experți din cadrul EUROPOL, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Administraţiei pentru Taxe şi Vămi din Olanda (FIOD), Administraţia Naţională a Taxelor şi a Vămilor din Ungaria, Academia de Studii Economice București, Academia de Poliție ,,Al. I. Cuza” București, Ministerul Public, Direcția Generală Antifraudă Fiscală – ANAF și Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Pe parcursul programului, au fost organizate vizite de studiu în statele partenere (România, Ungaria şi Olanda), conferințe internaţionale și ateliere de lucru, în cadrul cărora profesioniști din domeniul combaterii criminalității fiscale și reprezentanți ai mediului academic au identificat bune practici de cooperare internațională în domeniul combaterii fraudelor intracomunitare.

Proiectul, coordonat de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română în parteneriat cu instituțiile participante, a fost finanţat prin Programul Comisiei Europene Prevenirea și Combaterea Infracționalității – ISEC Framework Partners 2012 şi a avut un buget de 149.820 de euro. Obiectivul principal al proiectului a fost întărirea capacităţii şi expertizei autorităților de a combate fraudele intra-comunitare, care distorsionează buna funcţionare a pieţei unice şi prejudiciază bugetele naţionale şi europene.

comunicatul IGPR

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi