Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de 1,9 milioane lei în perioada 21-22 mai

Direcția Generală Antifraudă Fiscală a organizat, în weekend-ul 21–22 mai, o acțiune de control la nivel național care a avut ca obiectiv principal verificarea modului în care restaurantele, barurile, cafenelele și cluburi de noapte fiscalizează încasările prin intermediul caselor de marcat.

La acțiune au participat 421 de inspectori antifraudă, iar selecția contribuabililor pentru control a fost realizată în urma unor documentări și analize specifice, fiind vizați acei contribuabili care au un risc semnificativ de neconformare.

În cadrul acestei acțiuni au fost verificați 270 de contribuabili, au fost constatate abateri și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.897.808 de lei. S-au aplicat 347 de amenzi și s-au confiscat sume, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 102.808 de lei.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii a zece operatori economici dintre care șase pentru neutilizarea casei de marcat, unu pentru nedotare cu casă de marcat şi trei pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi