Inspectorii DGAF au confiscat haine în valoare de peste 1,75 milioane lei 

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, inspectorii antifraudă au identificat în punctul de trecere a frontierei Nădlac opt autoutilitare care transportau din Ungaria produse textile (geci, treninguri, veste etc), fără documente legale de proveniență, cu scopul de a eluda plata taxelor și impozitelor către bugetul statului.  Valoarea articolelelor vestimentare confiscate noaptea trecută este de 1.744.480 lei.
 Direcția Generală Antifraudă Fiscală în colaborare cu Direcția Generală a Vămilor desfășoară operațiunea de control GUSTAR, în toate punctele de trecere a frontierei de stat. În cadrul acestei operatiuni se monitorizează, documentează și controlează comerțul și fluxul de mărfuri intracomunitare, precum și a importurilor. Operațiunea va continua si se va desfășura în colaborare și cu Poliția de Frontieră.
În cadrul acestei operațiuni, doar în luna septembrie a.c. inspectorii antifraudă au confiscat bunuri în valoare de 2.657.600 lei la PTF Nădlac, unde au existat tentative de introducere pe piață a diverse bunuri - încălțăminte, textile, ceasuri etc, fără documente legale de proveniență a mărfurilor.
Totodată, în vederea creșterii conformării voluntare fiscale, la declarare și plată, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest, Direcția Generală Antifraudă Fiscală va intensifica verificări complexe la nivel național, în domenii de activitate cu risc fiscal ridicat.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi