Dosar penal pentru ultraj și furt deschis pe numele administratorului de firmă care a atacat un inspector antifraudă  

Pe numele lui L. B., administrator al restaurantului "Casa Bănăţeană" din Reşiţa, a fost deschis dosar penal pentru ultraj și furt, după ce acesta a atacat cu un cuțit un inspector antifraudă aflat în misiune la sediul firmei şi i-a sustras laptop-ul împreună cu o serie de documente de serviciu. În urma atacului, inspectorul antifraudă a suferit leziuni care necesită 12 zile de îngrijiri medicale. 

Atacul a survenit în momentul în care agresorul a fost anunțat că activitatea restaurantului va fi suspendată pentru 30 de zile, deoarece inspectorii antifraudă au constatat că restaurantul a repetat contravenția de a încasa sume de bani fără a elibera bon fiscal. Anterior, în luna martie a.c. inspectorii DGAF aplicaseră sancțiunile prevăzute de OUG 28/1999, ca urmare a constatării încălcării obligațiilor legale de utilizare a caselor de marcat în acelaşi local.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală a sesizat Parchetul de pe lângă judecătoria Reșița, iar procurorii au deschis dosar pentru infracțiunile de ultraj și furt. Totodată, suspectul L. B. , candidat la funcția de primar, a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii au propus judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă. 

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi