Comunicat din data de 08 aprilie 2014

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a identificat

un prejudiciu de peste 4 milioane lei în comerţul cu produse din carne

 

În urma verificărilor efectuate de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în perioada februarie–aprilie 2014, a fost identificată o firmă cu sediul în Botoşani care a cauzat bugetului statului un prejudiciu de peste 4 milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată (2,4 mil. lei) şi impozit pe profit (1,6 mil. lei), prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive, fără corespondenţă cu realitatea.

Inspectorii antifraudă au constatat că firma respectivă a înscris în evidenţa contabilă achiziţii de carne de vită în carcasă în valoare totală de 12.439.816,72 lei, pe care le-ar fi realizat în cursul anului 2013 de la trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi jud. Bacău. În realitate se achiziţionau animale vii şi produse procesate de la persoane fizice din târguri de vite, iar firmele din lanţul fictiv de aprovizionare erau înfiinţate doar în scopul fraudării bugetul de stat prin înregistrarea TVA deductibile nereale, majorarea nejustificată a cheltuielilor deductibile şi diminuarea bazei impozabile.

Pentru recuperarea prejudiciului, inspectorii antifraudă au emis decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a 100 tone carne de vită, cu o valoare de piaţă de 2.532.213 lei, asupra construcţiilor, echipamentelor industriale, a mijloacelor de transport şi a disponibilităţilor băneşti din conturile bancare ale societăţii comerciale verificate. De asemenea, pentru constatarea elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi constituirea unui grup infacţional organizat, se vor sesiza organele de urmarire penală.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi