Comunicat din data de 17 iunie 2014

 

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a confiscat peste 216.000 litri de motorină

 

În localitatea Nădlac (jud. Arad), inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au identificat o staţie de distribuţie a carburanţilor şi un depozit de carburant unde erau stocate, fără autorizaţie, 216.876 litri motorină Euro 5, în vederea comercializării. Pentru sancţionarea firmei proprietară a depozitului, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amendarea contravenţională cu 100.000 lei, confiscarea cantităţii de peste 216.000 litri de carburant, confiscarea sumei de 906.962 lei şi suspendarea pentru trei luni a activităţii de comercializare a produselor energetice prin staţia de distribuţie a carburanţilor aparţinând firmei sancţionate.

Dintre cele opt rezervoare deţinute şi operate, având o capacitate totală de 387.288 litri, doar două rezervoare cu o capacitate totală de 59.900 litri erau conectate la aparatele de marcat electronice fiscale şi la sistemele de gestiune a stocurilor de la pompele de distribuţie a carburanţilor. Deşi societatea deţinea doar atestat de comercializare en detail motorină şi benzină, din verificări încrucişate a rezultat că reprezentanţii acestei societăţi comerciale au realizat vânzări en gross în valoare totală de peste 200.000 euro (906.962 lei), fără a deţine atestat în acest sens. Carburantul confiscat urmează a fi valorificat conform procedurilor legale.

Această acţiune de control se circumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica, sancţiona şi combate evaziunea fiscală în domeniul produselor accizabile, domeniu cu un grad de risc ridicat. În aprilie 2014, în localitatea Sălişte (jud. Sibiu), inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 393.294,4 litri motorină Euro 5 depozitaţi fără autorizaţie în vederea comercializării, de către o altă firmă care ignorase obligaţia legală a atestării.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi