Comunicat din data de 16 iulie 2014

 

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală

a confiscat aproape 2.000 tone cereale

 

De la 01 iulie 2014, inspectorii antifraudă fiscală desfăşoară la nivel naţional acţiuni de control care vizează activităţile conexe campaniei de recoltare a cerealelor.

În timpul monitorizării şi controlului, atât pe principalele căi de comunicaţie şi noduri rutiere, cât şi la silozuri şi la unităţile de morărit şi panificaţie, au fost verificate 714 mijloace de transport şi 287 societăţi comerciale. Au fost identificate încălcări ale actelor normative în vigoare pentru sancţionarea cărora s-a dispus aplicarea de amenzi în cuantum total de 1.552.000 lei. Au fost confiscate 1.988,24 tone cereale şi produse de panificaţie (grâu, orz, rapiţă, porumb, floarea soarelui, tărâţe, făină) în valoare de 1.508.630 lei, care vor fi valorificate conform prevederilor legale. De asemenea, a fost suspendată activitatea comercială a şase firme care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat.

Acţiunea de control se circumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica şi combate evaziunea fiscală în domeniul producţiei, depozitării, transportului şi comercializării cerealelor, al morăritului şi panificaţiei, care prezintă un grad de risc fiscal ridicat.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi