Amenzi de 7,6 milioane lei, în săptămâna 29 iunie – 5 iulie

În perioada 29 iunie – 5 iulie, 728 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au controlat 1.375 de contribuabili cu activități comerciale în zone de risc fiscal. Astfel, verificările inspectorilor antifraudă au vizat dotarea și utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare și proveniența legală a mărfurilor.

Inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au aplicat 1.576 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 7.626.232 lei, confiscări de sume, venituri ilicite și bunuri cu o valoare estimată de 903.656 lei, precum și suspendarea activității a 15 operatori economici, dintre care 7 pentru încălcarea obligației de a dota punctul de lucru cu aparat de marcat electronic fiscal, iar 5 pentru neemiterea bonului fiscal.

În weekend-ul 04 - 05 iulie, acțiunile de control au continuat, la nivel național, la 239 de operatori economici cu activități comerciale în zone de risc fiscal, iar inspectorii antifraudă au aplicat pentru abaterile constatate 275 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.466.950 lei.

Selecția contribuabililor verificați a avut la bază exclusiv sesizările primite la TelVerde și analiza de risc realizată de compartimentele de specialitate. În paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, acțiunile Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor continua în același ritm pentru verificarea modului în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat și de a emite bon fiscal.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi