Agresorii inspectorilor antifraudă au fost arestaţi

 

În 28 decembrie 2014, o echipă de control a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a identificat o firmă de la baza pârtiei Clăbucet, din staţiunea Predeal (jud. Braşov), care deţinea 300l băuturi alcoolice fără acte legale de provenienţă şi comercializa produse alimentare fără utilizarea casei de marcat.

După dispunerea sancţiunilor prevăzute de lege (amenzi, suspendarea activităţii şi confiscarea băuturilor alcoolice), unul dintre inspectorii antifraudă a fost agresat fizic de către doi bărbaţi, tată şi fiu, membri ai familiei administratorului firmei respective, care au trecut de la ameninţări şi intimidări verbale la violenţă fizică.

Începând cu 30 decembrie 2014, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a emis mandat de arestare a agresorilor pentru 30 zile.

Potrivit art. 257, alin. (1) din Codul penal, vătămarea corporală săvârşită împotriva unui funcţionar public, care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de până la 6 ani şi  8 luni.

Vezi şi comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi