Inspectorii antifraudă au verificat 464 de firme din Dragonul Roșu

 

În perioada 5 noiembrie - 10 decembrie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au controlat 464 de firme din incinta centrului comercial Dragonul Roșu din localitatea Voluntari (jud. Ilfov). Deoarece au constatat încălcări ale legislației financiar-contabile, inspectorii antifraudă fiscală au dispus 12 avertismente și 674 de amenzi în cuantum total de 8,44 de milioane lei. De asemenea, au dispus confiscarea de numerar, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 592.655 lei.

Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua în perioada următoare pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Controalele antifraudă vor viza domeniile comerciale cu risc semnificativ de neconformare fiscală, care înregistrează creșteri sezoniere specifice sărbătorilor de iarnă, precum: comerțul en gros și en detail cu legume-fructe, producția și comercializarea cărnii prin intermediul carmangeriilor și depozitelor de carne, comercializarea de jucării, îmbrăcăminte, băuturi ș.a.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi