Comunicat din data de 05 mai 2014

 

Sancţiuni de 2,93 milioane lei

dispuse de inspectorii antifraudă fiscală în minivacanţa de 1 mai

 

În perioada 01-04 mai 2014, 493 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat corectitudinea operatorilor de turism şi a patronilor de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Buşteni, Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moeciu, Mamaia, 2 Mai, Vama Veche, Rânca, Olăneşti, Căciulata, Geoagiu Băi, Băile Felix, Stâna de Vale, Băile Tuşnad ş.a.), pe baza analizei de risc şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate.

În urma verificării a 359 societăţi comerciale, inspectori antifraudă fiscală au constatat 517 încălcări ale legislaţiei financiar contabile pentru sancţionarea cărora au dispus măsuri contravenţionale în valoare totală de 2,93 milioane lei şi suspendarea activităţii comerciale a 58 firme.

De exemplu, în staţiunile de pe Valea Prahovei s-a dispus suspendarea activităţii a 14 localuri, care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat, sau care comercializau băuturi alcoolice fără banderole fiscale. Pe litoral, dintre cluburile verificate cinci au fost sancţionate contravenţional pentru diferenţe dintre stocul real şi cel consemnat în registrele contabile, iar altuia i-a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni din cauza neutilizării casei de marcat electronice fiscale. De asemenea, unei crame din Sighişoara i s-au dispus sancţiuni totale de 76.751 lei pentru lipsa documentelor de justificare a plăţii accizei aferente băuturilor alcoolice comercializate fără documente de provenienţă.

Aceste acţiuni de control sunt efectuate atât pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, cât şi pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecinţelor negative ale comerţului şi prestărilor de servicii nefiscalizate.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi