Peste 17.400 de perechi de încălțăminte în valoare de 1 milion de lei confiscate de inspectorii antifraudă, dintr-un singur transport

           În data de 5 mai 2018, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva au confiscat peste 17.400 de perechi de încălțăminte dintr-un transport rutier de marfuri. Tirul se deplasa pe ruta Ungaria - București si era monitorizat prin aplicația Traffic Control.

            În urma verificărilor efectuate s-a constatat că beneficiarul mărfurilor era o societate cu comportament fiscal neadecvat, care era utilizată pentru a crea o aparență de legalitate a achizițiilor intracomunitare de mărfuri. În realitate marfurile urmau să fie comercializate în mod ilicit pe teritoriul României, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

            Inspectorii antifraudă au dispus măsurile legale, astfel că mărfurile, încălțăminte în valoare de aproximativ 1 milion de lei (sandale, mocasini, pantofi), au fost confiscate. De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei. 

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi