Comunicat din data de 1 octombrie 2014

 

Inspectorii antifraudă fiscală au confiscat încălţăminte

în valoare de 4,5 milioane euro

 

 

În perioada 23.09.2014–01.10.2014 s-au desfăşurat acţiuni specifice de monitorizare şi control ale inspectorilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), în urma cărora s-a dispus confiscarea a peste 300.000 perechi încălţăminte fără documente de provenienţă, cu o valoare de piaţă de cca 20 milioane lei. Spaţiile în care era depozitată marfa se află în comuna Dobroeşti (jud. Ilfov) şi erau închiriate de 14 firme, fără a fi declarate ca puncte de lucru la organele fiscale şi la Registrul Comertului.

Reţeaua de firme era controlată de un grup de persoane cu cetăţenie chineză, care, prin intermediul unor persoane de origine arabă, înfiinţau firme pe numele unor cetăţeni români cu situaţie economică precară şi le utilizau pentru importarea, depozitarea şi comercializarea de mărfuri produse în China. Mărfurile erau fie importate direct din China, fie aduse pe teritoriul ţării din Bulgaria, iar ulterior erau comercializate cu ridicata şi cu amănuntul, atât printr-o reţea naţională de magazine, cât şi on-line.

Inspectorii antifraudă fiscală au dispus şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 50.000 lei, iar depozitele au fost sigilate în vederea asigurării valorificării ulterioare a mărfurilor. Verificările continuă pentru identificarea tuturor vinovaţilor şi destructurarea reţelei organizate care avea ca scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi