Inspectorii antifraudă au verificat peste 124.000 de autovehicule de marfă

Din 8 august până în prezent, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și fraudei vamale, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au oprit și verificat în trafic 124.800 de autovehicule de transport marfă în proximitatea punctelor de trecere a frontierei de stat. După verificarea legalității documentelor aferente mărfurilor transportate, inspectorii au identificat mărfuri transportate fără acte legale de proveniență. Ca urmare a constatării acestor contravenții inspectorii au dispus sancțiuni totale de 8,68 mil. lei, dintre care amenzi în cuantum total de 3,91 mil. lei, confiscări de mărfuri în valoare de 4,30 mil. lei și confiscări de numerar în sumă totală de 458.547 lei.

În zonele punctelor de trecere a frontierei Nădlac (I și II), Giurgiu și Borș s-au identificat cele mai multe transporturi de bunuri fără acte legale de proveniență. Bunurile reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţămite.

Continuă monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă din zonele vizate de către echipe mixte de control formate din inspectori antifraudă și inspectori vamali din cadrul ANAF, cu participarea polițiștilor din cadrul IGPR și IGPF, conform Ordinului comun MFP-MAI nr. 17446/27.07.2018 privind desfăşurarea unor activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de fraudă vamală şi evaziune fiscală.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi