Inspectorii antifraudã au aplicat amenzi de 3,41 milioane lei

    În contextul intensificãrii acțiunilor de control pe fondul creșterii cererii și a consumului de bunuri și servicii, în prima sãptãmânã de la intensificarea acțiunilor de control operativ (06–12 iunie 2016) la nivelul întregii țãri au fost verificați 450 de contribuabili și au fost stabilite sume în valoare totalã de 3.410.774 lei (amenzi și confiscãri).
    S-au aplicat 623 sancțiuni contravenționale (amenzi și avertismente) în valoare de 3.119.600 lei și s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totalã de 291.174 lei.
    Totodatã, s-a dispus suspendarea activității a 8 operatori economici (4 pentru neutilizarea casei de marcat, 2 pentru lipsa casei de marcat și 2 pentru deținerea de produse accizabile fără marcaje corespunzătoare).
    Pentru asigurarea recuperării sumelor sustrase de la plata către bugetul consolidat al statului, au fost instituite 2 măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în valoare totalã de 211.928 lei.
    Reamintim cã inspectorii antifraudã vor documenta și organiza, în regim intensiv, acțiuni operative de monitorizare și control antifraudã, inclusiv în zile de sâmbatã și duminicã, care vor viza urmãtoarele sectoare:

·    domeniul recoltãrii cerealelor, morãritului și panificației; 
·    centre comerciale angro din zone cu risc fiscal și cu activitate semnificativã,
·    restaurante, baruri, cluburi;
·    zone cu aglomerare de comercianți en-detail cu risc fiscal ridicat;
·    prestãri de servicii direct cãtre populație: turistice/agrement, sportive/medicale de esteticã/întreținere, întreținere și reparații auto;
·    livrãri de bunuri cu amãnuntul cãtre populație: agroalimentare, îmbrãcãminte și încãlțãminte, menaj, materiale de construcții, jucãrii, electrice.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi