Comunicat privind participarea Direcției generale antifraudă fiscală

la programul național „Școala altfel”

 

În perioada martie-aprilie 2017 Direcția generală antifraudă fiscală a participat la programul național „Școala altfel” și s-a implicat în campania de conștientizare care urmărește educarea viitorilor contribuabili prin explicarea în termeni simpli a sistemului de taxe și transferuri de plăți, în scopul creșterii gradului de conformare voluntară.

La această activitate inspectorii antifraudă au purtat uniforma de serviciu cu însemnele specifice și au răspuns tuturor întrebărilor adresate prin utilizarea unui limbaj adecvat vârstei elevilor.

Persoanele desemnate au realizat o prezentare generală a activității inspectorilor antifraudă și a rolului acestora în prevenirea și combaterea fraudei și evaziunii fiscale și fraudei fiscale și vamale. Lecțiile au cuprins aspecte privind rolul taxelor și impozitelor în societate, importanța acestora în finanțarea serviciilor publice și consecințele lipsei fondurilor, îndemnuri pentru solicitarea bonului fiscal la fiecarea achiziție, precum și importanța activității Direcției generale antifraudă fiscală în cadrul statului român.

Urmare prezentărilor realizate, însoțite de imagini foto și video din activitatea specifică a inspectorilor antifraudă, elevii au înțeles importanța plății taxelor și impozitelor datorate bugetului statului în beneficiul societății (finanțarea serviciilor de sănătate, educație, servicii sociale, ordine publică, infrastructură, justiție etc.).

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi