40,11 tone de tutun confiscate de inspectorii antifraudă, în luna septembrie

În cadrul acțiunii de monitorizare a traficului de tutun prin frontierele UE, începută în luna septembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat în perioada 25-27 septembrie 20.4 tone de tutun brut provenit din Bulgaria. Astfel, de la începutul lunii septembrie, inspectorii ANAF-Antifraudă au confiscat în total 40,11 tone de tutun brut.

În actele care însoțeau ultimele transporturi confiscate erau declarate drept beneficiare firme din Germania, Lituania, Estonia, Cehia sau Ungaria. Firmele însă, nu erau înregistrate ca plătitoare de accize, nu dețineau licențele necesare comercializării sau procesării tutunului brut, și aveau obiecte de activitate fără legătură cu industria tutunului, precum vânzări de autoturisme second hand, restaurarea mobilei, sau pază și securitate. Toate aceste informații au fost primite de către inspectorii DGAF,  în urma schimbului de informații cu instituții omoloage din țările membre UE.

În acțiunile de monitorizare și verificare inspectorii antifraudă au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor Direcției de Combatere a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și al ofițerilor  din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Prin monitorizarea constantă a transportului și confiscarea celor peste 40 tone de tutun, inspectorii antifraudă fiscală au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu  suma de 31,62 mil. lei, reprezentând acciză și TVA.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi