4,7 tone de pește viu au fost confiscate de la o persoană fizică

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din Oradea au confiscat 4,7 tone de pește viu (somn, crap, fitofag etc) marți, 11 decembrie 2018. Peștele, în valoare de 43.000 de lei, era facturat pe numele unei persoane fizice de 29 de ani din jud. Bihor, care avea intenția de a-l comercializa fără autorizație. Cantitatea de pește confiscată făcea parte dintr-un transport de 9,4 tone, care provenea din Ungaria.

Transportul rutier specializat, efectuat în containere (hidrobioane) închise și conectate la butelii de oxigen, a fost identificat și monitorizat de la intrarea pe teritoriul României. Peștele a fost valorificat, iar întreaga contravaloare a fost virată la bugetul de stat.

Direcţia generala antifraudă fiscală din cadrul ANAF acționează permanent pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată. Acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua și în perioada următoare.

  Harta DGAF
bucurestiploiestigalaticraiovabrasovtimisoaraclujiasi